11 idei pentru alegerea restaurantului pentru nuntă

Visezi la o nuntă de poveste și ai creionat deja în mintea ta cadrul perfect în care vei trăi cea mai frumoasă noapte alături de invitații tăi?! Fie că vrei un eveniment intim sau fastuos, modern sau clasic, restaurantul trebuie să integreze perfect toate elementele pe care tu le dorești.

  1. Stabilește numărul de invitați. Înainte de a porni în căutarea restaurantului potrivit pentru nunta ta, stabilește lista de invitați pentru a începe căutările în funcție de capacitatea locației. Dacă vei avea în jur de 150 de invitați, ar fi păcat să plătești pentru o sală de 300 -350 de locuri. Pentru o nuntă mai mică de aproximativ 50-80 de persoane, poți alege un restaurant mai mic, unde să creezi o atmosferă intimă. Numărul de participanți te va ajuta să creezi „the wishlist”.
  2. Selectează 3-5 locații preferate. Stabilește întâlniri pentru a afla datele disponibile, ofertele de meniu, facilitățile incluse, iar dacă ai o nuntă cu tematică, imaginează-ți cum ai putea încadra decorul dorit. Abia după ce vizitezi toate locațiile care s-ar încadra în preferințele tale, te apropii de alegerea finală.
  3. Mergi la târgurile de nunți. Chiar dacă ți-ai selectat câteva locații preferate, o vizită la târgul de nunți te va ajuta să îți faci o idee mai clară despre ofertele și disponibilitățile pieței în perioada în care vrei să aibă loc evenimentul tău.
  4. Alegerea și prețul meniului. Un alt factor decisiv în alegerea unei locații pentru nunta este mâncarea. Restaurantele oferă meniuri tradiționale sau internaționale, iar tu le poți personaliza după propriile dorințe. Sfătuiește-te cu personalul locației pentru a face cele mai bune combinații. Atunci când vei participa la degustare, vei avea ocazia să apreciezi și calitatea bucatelor.  
  5. Băuturile. După alegerea meniului, următorul pas este stabilirea băuturilor. Restaurantele pun la dispoziția mirilor oferte speciale pe care e bine să le studiați și să alegeți o variantă potrivită invitaților voștri.
  6. Asezarea meselor și ringul de dans. Poziția mesei de prezidiu trebuie să fie vizibilă din orice colț al sălii, iar mesele invitaților, cele mai reușite sunt cele în formă rotundă, de 8 persoane. De asemenea, asigură-te că ringul de dans este poziționat central, cu vizibilitate maximă. Acolo vor avea loc câteva dintre cele mai importante momente: valsul mirilor, tăierea tortului…
  7. Aerul condiționat. Indiferent de anotimpul în care alegi să faci nunta, aerul condiționat este absolut necesar într-o locație care va acomoda mulți invitați și în care se va dansa mult.
  8. Locurile de parcare. Majoritatea invitaților vor veni cu mașina, așa că e bine să verifici care sunt locurile de parcare disponibile și dacă parcarea beneficiază de pază.
  9. Administratorul de sală și chelnerii. Omul de care depinde în mare măsură reușita evenimentului este administratorul de sală. Implicarea lui este foarte importantă, așa că discută cu el toate detaliile nunții. De asemenea, asigură-te că numărul chelnerilor este suficient pentru o servire bună.
  10. Camera pentru miri și exclusivitate asupra restaurantului. O altă ofertă a restaurantului este includerea unei camere pentru miri, ce poate fi folosită pentru retușul machiajului, schimbarea rochiei de mireasă (dacă ai ales două ținute) sau chiar pentru ședința foto cu domnișoarele de onoare.
  11. Exclusivitate asupra restaurantului. O altă informație pe care e bine să o ai este dacă nunta ta va fi singurul eveniment organizat în aceea seară acolo. Dacă vor mai fi și alte nunți, terasa, grădina, parcarea vor fi împărțite.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment